VAN / ÇALDIRAN - Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Sakallı İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Ortak Sınav Takvimi

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda 04 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00’da 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Ortak Sınav Takvimi

Kas

Okulumuzun eskiyen iç cephe boyasını yeni rengi ile değiştiriyoruz.

10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni Yapıldı

Değerli Ziyaretçilerimiz,

Cumhuriyetimizin 100.yılında okulumuz öğretmen ve öğrencilieri tarafından günün anlam ve önemine yakışan bir program düzenlendi. Öğrencilerimizin oldukça coşkulu bir şekilde kutladığı Cumhuriyet Bayramı programında renkli anlar yaşandı.

Biz de tüm öğretmen ve öğrencilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, programa emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 1. Ortak Sınav Takvimi

Ekm

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN GENEL DURUMU HAKKINDA OKUL AİLE BİRLİĞİ VE TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN KATILIMLARIYLA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.TOPLANTIDA ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS BAŞARISI ,DEVAMSIZLIK VE OKULDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TÜM UYGULAMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ.

Ekm

13.10.2023 cuma günü saat 10.00'da Afet bilinci çalışmaları kapsamında yapılan tatbikata tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Ekm

Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için tüm okul paydaşlarıyla beraber, büyük bir zevkle uyguladığımız kitap okuma etkinliğimiz bu sene kaldığı yerden devam ediyor. Hafta içi hergün farklı bir ders saatinde okulumuz derin bir sessizliğe bürünmektedir. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, hizmetlilerimiz herkes çantasından çıkardığı farklı dünyaların cazibesine yelken açmak için sabırsızlıkla okuma saatini beklemektedir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ock

Okul müdürümüz Tahir KARAKOÇ başkanlığın da   öğretmenlerle yapılan toplantıda kursların açılması, işleyişi, Liselere Geçiş Sınavında başarıyı artırma adına yapılacak çalışmalar ele alındı.

Toplantıdan sonra öğretmenler başta 8.sınıf öğrencileri olmak üzere girilen DYK kurs sınıflarında Kusların öğrenci başarısı üzerindeki önemi üzerinde duruldu.Dönem sonunda DYK kurslarına en az devamsızlıkla devam sağlanmış öğrencilerin ödüllendirileceği  kararı verildi.

Kas

Çevreye duyarlı nesiler yetiştirmek adına okulumuz öğrencileriyle fidan dikimi etkinliğine katıldık.

Ayrıca okulumuz 8.sınıf öğrencilerinden Esmanur HANGÜL  okul müdürü Tahir KARAKOÇ,  ve Ahmet ÖZDEMİR  ile Şenay AYDIN  Öğretmenlerimizle öğrencimiz ve ailesi ziyaret edildi.

Kas

Devamsızlık problemi olan öğrenciler için sınıf öğretmenlerinden oluşan  koç luk sistemi oluşturuldu.

Öğrencinin okula devamsızlık nedenleri Sağlık, ailevi nedenler, maddi imkanlar sosyal nedenler vb. nedenleri sınıf rehber öğretmenleri tarafından raporlaştırıldı. Devamsızlık nedenleri ortadan kaldırmak için ilgili kurumlara iletildi.

Ayrıca okulumuz öğretmenlerince 5.sınıfta olup okula uyum problemi yaşayan öğrencilerin aileleri ziyaret edildi.

Kas

571 yılında alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa'nın (s.a.v) 1448. doğum yılı olan Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Serap SÖNMEZ ve Ahmet ÖZDEMİR  tarafından program düzenlendi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve İlahilerin söylendiği programda  katılım oldukça yoğun oldu.

8.sınıflar arası yapılan  peygamberin hayatı konulu kompozisyon yarışmasında 1. Olan okulumuz öğrencisi Elif ÖZTÜRK adlı öğrencimize ödülü verilerek program sonlandırıldı.